Wie zijn wij

Wie wij zijn...

 

Eigenlijk heel gewoon, een groep kerels die er een enorm plezier aan beleven om met elkaar te zingen. Een paar zijn er dan ook nog in staat om een aardig stukje begeleidende muziek te produceren. Maar dan moet ook even vermeld worden dat er bij de begeleidende muzikanten ook een paar dames acte de presence geven.

 

Wij noemen ons zelf een shantykoor, hoewel we dat eigenlijk niet echt zijn. Echte shantykoren bestaan nauwelijks, omdat vrijwel elk shantykoor het repertoire uitgebreid heeft met zeemansliedjes. Als Peijesjongers beperken we ons zelfs daar niet toe, want we hebben ons repertoire inmiddels ook aangevuld met nummers die een binding hebben met de Friese cultuur. We gaan zelfs zover dat we eigen bewerkingen hebben van bekende opera werken en enige zogenaamde "gouden ouden..." En verder alle liedjes die wij te mooi vinden om niet te zingen.

 

Met een bescheiden contributie en af en toe een betaald optreden hebben onze penningmeesters in de loop der jaren zich ingespannen om wat geld bij elkaar te krijgen, waarvan we regelmatig de zaken welke wij nodig hebben om een goed optreden te verzorgen, zelf hebben aangeschaft. Dan hebben we het over geluidsapparatuur, zoals microfoons, versterkers, geluidsboxen etc. Maar sinds kort beschikken we over een podium- en techniek tenten, waardoor wij zelfs in de openlucht bij wat minder goede weersomstandigheden ons optreden kunnen voortzetten. Een forse aanhangwagen om de zaken te vervoeren completeert het geheel.

 

Om dit alles te doen en niet afhankelijk te zijn van een individu, zijn wij voortdurend op zoek naar aanvulling in ons ledenbestand. Zowel zangers als muzikanten, maar ook mensen die verstand hebben van geluids- en lichttechniek kunnen zich als lid van ons koor van harte uitleven om De Peijesjongers nog meer kwaliteit en nog meer volume te geven.

 

Wilt u eerst even "de kat uit de boom kijken", kom dan gewoon eens langs op een repetitieavond in de Brede School De Wiken aan de Middelwijk 1 te Drachten.

 

 

 

 

 

 

 

 

Klik hieronder voor het onderwerp van uw keuze.

 

Hoe het begon....

 

Agenda

 

Sponsors

 

Leden

 

Contact

 

Fotoalbums

 

Links

 

Optreden tijdens de Turfrace 2018 bij de Hooidammen

Wie zijn wij...

 

Wij zijn gewoon een stel gezellige kerels die het enorm leuk vinden om met elkaar te zingen. In onze muzikale machinekamer hebben we op dit moment naast twee stoere kerels (accordeon en bas) ook twee lieftallige dames, die half verscholen achter hun accordeon ons behoeden om vals te zingen. Daarnaast hebben we altijd een paar groupies achter de hand, die ons van een natje en droogje voorzien tijdens de pauze en de nazit en die tijdens de repetities luid applaudiseren na elk nummer (of het nou mooi klonk of niet....).

Onderstaande foto toont duidelijk de kwajongens die er in ons schuil gaan... en daarom is het zo leuk!!!!